Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Despre Noi

Story PARALELA 45

Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, de catre 2 prieteni, Alin Burcea si Adrian Grigorescu, care lucrasera impreuna ghizi la ITHR Bucuresti, in perioada 1985 -1989. Tot aici au lucrat si Ion Antonescu (“Marshal Turism” de azi) si Sorin Nicolescu (Olimpic International). Povestea este frumos prezentata in cartea “Lupii tineri din turism” a lui Marian Constantinescu.

Pe 4 iunie 1990 s-a deschis oficial, Paralela 45, in actualul sediu din Bdul Regina Elisabeta 29 -31.  In primul an, turismul intern a reprezentat principala activitate. Clientii erau multumiti pentru ca primeau chitanta pentru tot ceea ce plateau, adica “spaga” se transformase, legal in comision.

La primul nostru grup de Istanbul am fost ... ghid. Nu mai iesisem din tara decat in Bulgaria si Rusia si totul a fost o aventura.

La granita bulgaro-turca am stat "numai" 4 ore si asta datorita unui bascis "gras". Istanbulul mi s-a parut un oras extraordinar. Mi s-a parut atunci, mi se pare si astazi.

In 1991 au inceput excursiile externe. A fost anul Chinei, de unde "turistii" romani au venit cu tone de marfa. Grecia s-a "lansat" si a devenit principala destinatie a romanilor. Primul charter, evident, pe destinatia Antalya, l-am realizat, timid, in 1996. Circuitele au inceput sa fie tot mai multe, in special cu autocarul, in perioada respectiva.

Am devenit IATA in 1994 si vanzarea de bilete de avion a fost de atunci una din activitatile noastre de baza. In 1998 am infiintat Departamentul Corporate, cu o echipa si un sediu distinct, condus de Elena Anghel. In anul 2000 am fost selectati sa organizam partea logistica pentru ExpoHanovra 2000. Prima agentie in afara Bucurestiului a fost la Timisoara in 1996. Astazi avem 35 de agentii proprii sau in franciza, coordonate de o puternica echipa de distributie.

 
"Specialitatea" noastra o reprezinta circuitele culturale, istorice pentru care suntem apreciati. Cele 10 chartere pe care le organizam anual sunt in continua crestere si diversificare.
 
Astazi, investim in on-line, in vanzarea on-line si in valutele pe care acesta ti le permite. Internetul nu ne concureaza daca este bine folosit, este un instrument extrem de bun, evident, daca stii sa il folosesti. 
Multi isi fac astazi rezervari pe internet, pentru un hotel sau un zbor. Circuite de grup si vacantele charter nu vor dispare niciodata. Ce se intampla daca ai probleme cu hotelul rezervat pe booking sau daca apare un "nor islandez", cum ajungi acasa? Nu ajungi, sau ajungi greu.
 
Dragi turisti,  asa dupa cum fiecare aveti un un medic sau un avocat, trebuie sa aveti un agent de turism. Nu poti sa iti bazezi vacanta ta si a familiei tale pe o simpla fotografie pe internet!
 
Sa avem cu totii vacantele cat mai frumoase!
Happy New Holidays!
 
  dr. Alin BURCEA
  Paralela 45

 


 

Paralela 45 - O lume intr-o singura agentie !

Membra a celor mai prestigioase asociatii nationale si internationale de profil - ANAT, IATA, ASTA - Paralela 45 Turism este o agentie de prestigiu care ofera turistilor sai servicii complexe legate de petrecerea vacantei: excursii in tara si strainatate, de grup sau individuale, rezervari de bilete de transport (avion, autocar, tren), rezervari la hoteluri, obtinerea de vize turistice, ghizi specializati, inchiriere de masini.

 

Cu 20 de ani de experientaParalela 45 este astazi cel mai bun si mai prolific tour-operator din Romania, atat pentru chartere, cat mai ales pentru circuitele recunoscute pentru calitatea si ingeniozitatea acestora.

 

Prin cele 30 de agentii ale sale din Bucuresti si din tara si cu ajutorul celor peste 900 de agentii revanzatoare agentia noastra asigura maximum de eficacitate cu minim de resurse.

Ce ne recomanda:
  • Trei studii de piata efectuate in 2006, 2007 si respectiv 2008 care au avut ca rezultat faptul ca Paralela 45 este agentia de turism cu cel mai mare capital de imagine pe piata de turism din Romania;
  • Trusted Brand in domeniul turismului pentru patru ani consecutivi (2009, 2010, 2011, 2012, 2013 si 2014). Studiu realizat de Reader's Digest.
  • Mai mult de 30 de sedii si filiale in Bucuresti si in tara;
  • 22 de ani de activitate neintrerupta in domeniu;
  • Membru al International Air Transport Association din 1995;